Szúnyogháló

A szúnyogháló főleg nyáron nyitott ablaknál, ajtónál szinte nélkülözhetetlen. Megvéd a sok kellemetlenséget okozó rovaroktól, a szállongó pihéktől, megakadályozza, hogy a lakásból elcsatangoljon, kirepüljön kedvenc kisállatunk.

A szúnyogháló üvegszálas, UV álló, szürke színének köszönhetően szinte láthatatlan. A szúnyogháló kerete alumínium, alapesetben fehér vagy sötétbarna színű, de rendelhető a RAL skála szerinti színekben is. A szúnyogháló bármely nyílászáróra felszerelhető.

Ajtóra szerelhető megoldások:

Az elhúzható szúnyogháló alumínium keretes, középen merevítéssel. Oldalról az ajtó nyílásába húzható, alul felül sínpályán mozog. Praktikus, de sérülékeny, mivel a szúnyogháló a színe miatt kevésbé látható, így könnyen nekimennek.
Gyakran igénybevett ajtókra a nyitható, zsanéros megoldás javasolt. Ha visszahúzó rugót is használunk, akkor a szúnyogháló véletlenül nem maradhat nyitva. A rolós szúnyogháló csak olyan ajtóknál javasolt amelyet ritkán használunk, mert kényelmetlenséget jelent a le és felengedéssel járó hajlongás.

Ablakra szerelhető szúnyoghálók lehetnek műanyag vagy alumínium keretes fixen rögzített, vagy rolós, lehúzható megoldásúak. A rolós szúnyogháló kétoldalt sínpályán mozog, felülre tekeredik.KAFÜÁR karnis-függöny-árnyékoló